Social Icons

ANCL


Καλώς ήρθατε στην ομάδα των Ιωαννίνων!


Η αρχική σελίδα που όλοι πρέπει να συνδεθείτε και να γραφτείτε βρίσκεται εδώ.  Σε αυτή την σελίδα θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.
 Το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι το forum.

Τι είναι το All Nations Chess League (ANCL); 
Είναι ένα πρωτάθλημα στο ιντερνετ που λαμβάνει χώρα στον δικτυακό χώρο της chess base. Πιο συγκεκριμένα οι αγώνες διαρκούν 1:30 ώρα και από την δωδεκαμελη ομάδα πρέπει να παίζουν έξι παίχτες κάθε εβδομάδα. Ο κάθε παίχτης θα παίζει κάθε δεύτερη εβδομάδα ή κάθε εβδομάδα, ανάλογα με τις ανάγκες τις ομάδας.

Καθήκοντα του παίχτη.

Α) Πρέπει με την είσοδο του στην ομάδα να ενημερώσει τον αρχηγό της ομάδας πόσο συχνά μπορεί να παίζει.
Β) Αν οριστεί να παίξει την προσεχή βδομάδα, πρέπει να ορίζει έγκαιρα την ημερομηνία που μπορεί να παίξει στο φόρουμ.
Γ) Πιο σημαντικό από την νίκη είναι η ευγενής άμιλλα και οι σωστοί τρόποι συμπεριφοράς στο διαδυκτιο.

Στον αγώνα.

Α) Ο κάθε παίχτης οφείλει να ρίξει μια μάτια στους βασικούς κανόνες του ANCL
Β) Δεν πρέπει να κάνουμε win on disconnect, ακόμη και αν ο αντίπαλος αποσυνδεθεί, διότι αυτό ορίζεται αντικανονικό από τους κανόνες.
Β) Πρέπει να είναι ακριβώς την ώρα που έχει ορίσει, στο δωμάτιο αγώνων ( που βρίσκεται στη διαδρομη του playchess-->  Club & Federations, Net Communities, All Nasion Chess League, Room 1) και αν είναι δυνατό και λίγο νωρίτερα. Αν παρευρεθείτε μετά από ένα τέταρτο ( 15 λεπτά ) ή δεν παρευρεθείτε καθόλου, ενώ έχετε δηλώσει να παίξετε, τιμωρείσθε με κιτρίνη ή κόκκινη κάρτα, ανάλογα με την απόφαση των Διευθυντών. ( Administrator )

Πόσο συχνά θα παίζει κάποιος;

Ο ελάχιστος αριθμός των παιχτών είναι 6 και ο μεγαλύτερος είναι 12. Ο ρυθμός που θα παίζει ο κάθε παίχτης είναι περίπου 1 αγώνα κάθε δεύτερη εβδομάδα.
Σε κάθε σκακιέρα επιτρέπεται να παίξουν παίχτες ανάλογα με την κατηγόρια που βρίσκονται. Συνήθως τις σκακιέρες τις μοιράζονται 2 παίχτες και γι αυτό είτε θα παίζουν εναλλάξ, είτε μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους για το ρυθμό που θα παίζουν. Την τελική απόφαση θα παίρνει ο αρχηγός τις ομάδας.



Βοηθώντας την ομάδα.

Καλό θα είναι ο κάθε παίχτης να κάνει μια ανάλυση μετά την παρτίδα του και να την στέλνει σε όλους. Η ανάλυση βοηθάει στην βελτίωση του σκακιστή.
Σημαντικό στην ανάλυση είναι να γράφουμε τις βαριαντες που έχουμε δει εμείς οι ίδιοι και τις ιδέες που μας απασχολούσαν πάνω στην παρτίδα. Το καλύτερο είναι να είναι τελείως προσωπική η ανάλυση. Όλοι στο σπίτι μας έχουμε υπολογιστή όποτε είναι λίγο περιττό να γράφουμε πολλές βαριαντες του υπολογιστή. Τέλος απαγορεύεται να υπάρχουν περισσότερες βαριαντες του υπολογιστή απ’ ότι είναι οι δικές μας. Σημαντικό είναι οι κάθε βαριαντα να έχει μπροστά το όνομα του παίχτη ή του υπολογιστή που πρότεινε τη συγκεκριμένοι κίνηση ή συνεχεία.

Σκοπός της ομάδας.

Σκοπός τις ομάδας δεν είναι να κερδίσει το ANCL. Αλώστε οποία ομάδα το κερδίζει δεν έχει κάποιο επιπλέον όφελος. Δεν δίνονται χρήματα ή κάποιος συριακός αριθμός.
Ο σκοπός είναι η διασκέδαση καθώς και η βελτίωση του κάθε παίχτη. Το ANCL είναι μια καλή προπόνηση πριν πάμε να παίξουμε ένα τουρνουά καθώς και ένα κίνητρο για όσους δεν μένουν σε μεγάλα αστικά κέντρα όπου διοργανώνονται πιο συχνά τουρνουά.

Σωστός ορισμός της ώρας.

Είναι πολύ σημαντικό να κανονίζουμε έγκαιρα τον αγώνα μας και με όσον το δυνατόν λιγότερες διαφωνίες. Επειδή πολύ παίχτες είναι από διάφορα σημεία του κόσμου, έχουνε μεγάλη διάφορα της ώρας από εμάς. Έτσι λοιπόν αν ποστάρουμε εμείς κάτι σήμερα αυτοί μπορεί να το δούνε την επόμενη μέρα και όταν ποστάρουν αυτοί, θα αργήσουμε και εμείς να το δούμε…
Πως πρέπει να γράφεται;

Παράδειγμα:

Καλησπέρα αγαπητέ χχχ,

Οι πρώτες μου επιλογές είναι :
Α) Δευτέρα 21:00.
Β) Τρίτη 17:00
Γ) Σάββατο 12:00

Οι Δεύτερες επιλογές μου είναι:
Α) Πέμπτη 10:00

Δεν είμαι διαθέσιμος:
Α) Δευτέρα 9:00 – 15:00
Β) Τετάρτη 9:00 – 15:00

Όσο πιο πλήρες πρόγραμμα δώσετε τόσο πιο εύκολα θα κανονίσετε το παιχνίδι σας! Καλό θα είναι να αποθηκεύσετε κάπου το πρόγραμμα σας και να το ποστάρετε συνεχεία με μικρές αλλαγές. Άλλωστε, λίγο πολύ, όλοι έχουμε ένα σταθερό πρόγραμμα κάθε εβδομάδα.
Γνωριμία με την ομάδα.

Ο αγαπητός Γιάννης έφτιαξε ένα δωμάτιο, ώστε όλοι οι παίχτες της ομάδας μας να μπορούνε να γράψουνε κάτι για τον εαυτό τους. Μπορείτε να το βρείτε στο forum και εκεί που λέει  team rooms.

Δεν υπάρχουν σχόλια: