Social Icons

Δεύτερος Γύρος


Η εκπλήξεις του δεύτερου γύρου ήτανε η νίκη της Κροατίας επί της Βουλγαρίας με 2,1/2 – 1,½. Στην πρώτη σκακιέρα ο Τοπάλοβ έκανε και πάλι τα δικά του με μια θυσία διαφοράς αλλά να μόνο να χάσει κινδύνευε. Ο Τσεπαρίνοβ, γνωστός για τις πολύ όμορφες και επιθετικές ιδέες του οι οποίες έχουν βοηθήσει πολλές φορές τον Τοπάλοβ να κερδίσει βαθμούς, έκανε ότι μπορούσε ενάντιων της Ινδικής Άμυνας του Βασιλιά όμως αρκέσθηκε στην ισοπαλία. Ο Κ. Γεώργιε βρέθηκε έπεσε θύμα μιας σφοδρής επίθεσης και έχασε την παρτίδα.



Το Αζερμπαϊτζάν ηττήθηκε από το Βιετνάμ με 1,1/2 – 2, 1/2.  Η ομάδα του Βιετνάμ είναι ανανεωμένη από το ανερχόμενο αστέρι Le Quang Liem, ο οποίος έπαιξε πρόσφατα ενάντιων του Κάρλσεν.

Η αντρική Ελληνική Ομάδα έφερε ισοπαλία με την ομάδα της Αιγύπτου 2-2.
Στην πρώτη σκακιέρα ο Παπαιωάνου ξεκίνησε τα κάνει τα δικά του με μια γρήγορη επίθεση του θ πιονιού, η οποία αναχαιτίσθηκε γρήγορα με παιχνίδι στο κέντρο. Δεν ήτανε και τόσο καλός ο χειρισμός του μέσου. Παλεύοντας για τετράγωνα τα μαύρα άφησαν την δημιουργία ενός πανίσχυρου κεντρικού πιονιού στα λευκά. Και όταν τα λευκά έκαναν επίθεση στο μαύρο βασιλιά, το πιόνι θ χρειάζονταν στα μαύρα για την άμυνα, το οποίο όμως δεν υπήρχε πια… Λίγο μουδιασμένα ξεκίνησε λιπών ο Παπ. και πιστεύουμε ότι θα ανακάμψει γρήγορα.
Ο Μπανίκας έπαιξε μια πολύ ωραία παρτίδα και ο αντίπαλος του γλίτωσε πραγματικά την τελευταία στιγμή.
Δεν συνέβη και το ίδιο με τον αντίπαλο του Δ. Μαστροβασίλη. Ο Δημήτρης έπαιξε παρά πολύ καλά με ισχυρή πίεση στο κέντρο και κατάφερε να κάμψει κάθε αντίσταση του αντίπαλου του, σε ένα φινάλε πύργου και αξιωματικού ενάντιων πύργου και αξιωματικού, με ανόμοιους αξιωματικούς.
Άτυχος στάθηκε ο Χαλκιάς, ο οποίος είχε καλύτερη θέση και ένα πολλά υποσχόμενο φινάλε. Όμως ο αντίπαλος του με επιδέξιους ελιγμούς κράτησε την ισοπαλία.

Η γυναικεία ομάδα έπαιζε με την Ουγγαρία και ηττήθηκε ½ - 3,1/2. Βαρύ σκορ και να φανταστικέ ο η Πόλγκαρ παίζει στην ανδρική ομάδα της Ουγγαρίας! Νομίζω ότι είναι η μοναδική γυναίκα που το κάνει αυτό.

Όλα τα αποτελέσματα των αγώνων μπορείτε να τα δείτε από εδώ.









Play chess online









Play chess online





Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: