Social Icons

Nanjing 5ος γύρος

    Nanjing 5ος γύρος

        Αίμα και σε αυτό τον γύρο με δύο τραπέζια να σημειώνουν νίκη και ένα να κάνει μια αδιάφορη ισοπαλία.  Ο Κάρλσεν συνεχίζει να προηγείται.











Την κάτω βόλτα έχει πάρει ο Τοπάλοβ που χάνει την μία παρτίδα μετά την άλλη… Ο Βούλγαρος σκακιστής δεν πείθει καθόλου με τις αποδόσεις του και αν συνεχίσει έτσι θα τον δούμε πολλές μονάδες κάτω από το όριο του 2800. ο δε Κάρλσεν έχει πάρει φόρα και κατατροπώνει τον έναν του αντίπαλο έπειτα από τον άλλον! Ο Νορβιγός σκακιστής είναι σταθερός, αποφασιστικός και πάντα έτοιμος να δώσει την χαριστική βολή στους αντιπάλους του.
Σε μεγάλη φόρμα είναι και ο Γάλλος Μπακρό, ο οποίος κερδίζει την δεύτερη συνεχόμενη παρτίδα στο πρωτάθλημα. Θύμα του αυτή την φορά ήτανε ο Κινέζονς Wang. Ο Wang έχοντας πολύ περιορισμένο το άλογο του στο η4 , σαν κινέζος, δηλαδή σαν να μην τρέχει τίποτα, παίζει 30. Ρθ2, στερώντας και το τελευταίο νόμιμο τετράγωνο επιστροφής του αλόγου. Μετά το ε5 αναγκαστικέ να δώσει ένα κομμάτι για δύο πιόνια και έχασε πολύ γρήγορα την παρτίδα του.
Ο Ανάντ δεν επέδειξε τίποτα σπουδαίο και αρκέσθηκε σε μια σύντομη ισοπαλία. Περισσότερο ο Ινδός σκακιστής θέλησε να ανασυγκροτήσει την ταραγμένη του ψυχοσύνθεση από την χθεσινή του ήττα.






Play chess online



Δεν υπάρχουν σχόλια: