Social Icons

Νικητές και πάλι τα Γιάννενα…


Οι αρχικές προβλέψεις – προσδοκίες του Νικόλα (Τεπελένη) για το 3-0 στην πρώτη φάση του προκριματικού πρωταθλήματος επιβεβαιώθηκαν και όλα δείχνουν ότι τα Γιάννενα έχουν ξανανέβει ήδη στην α εθνική κατηγορία.
Ακούσθηκε και μια πικρία – παράπονο από κάποιον παράγοντα – παίχτη της Πρέβεζας, ότι με το σύστημα που επικρατεί τα Γιάννενα πάντα θα βγαίνουν πρώτα. Εγώ λέω, όσα δεν φτάνει η αλεπού…
Στην πραγματικότητα, η Σκακιστική ομάδα των Ιωαννίνων, έχει αρκετή διαφορά από τις υπόλοιπες τοπικές ομάδες και αυτό οφείλεται στους πολυάριθμους καλούς παίχτες που έχει στις αντρικές σκακιέρες αλλά και στα τμήματα των παιδιών που προπονούνται εντατικά με τον μετρ κ. Β. Παργινό. 
Στον τελευταίο γύρο και στην τελευταία παρτίδα του αγώνα, κρίθηκε η αναμέτρηση Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα. Το σκορ ήταν ισόπαλο και η θέση στην παρτίδα έδειχνε ισόπαλη.  Ο αντίπαλός μου πίεσε πολύ και τελικά έκανε ένα καθοριστικό λάθος που του στοίχισε την παρτίδα αλλά και την ήττα της ομάδας του. Αλλά έτσι είναι το σκάκι. Είναι ένα άθλημα και τα λάθη ή η λάθος αποφάσεις μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή.

 
Σε γενικές γραμμές το πρωτάθλημα είχε ευχάριστο και φιλικό κλίμα, αν και πρέπει να αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερη σοβαρότητα. Αδικαιολόγητο και κατακριτέο μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι μερικές ομάδες κατέβαιναν με ελλείψεις – άδειες σκακιέρες, καθώς και η αργοπορημένη προσέλευση μερικών παιχτών.
Να ευχαριστήσουμε το Σκακιστικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας για την επιτυχημένη διοργάνωση.
Στα αρνητικά είναι η έλλειψη μεταλλίων και κυπέλλου. Ένα μετάλλιο είναι το πιο φτηνό και το πιο εύκολα αποκτήσιμο υλικό αγαθό, όμως έχει τεράστια συναισθηματική αξία για τους νικητές. Γι’ αυτό παίζουμε! Για ένα μετάλλιο για να κερδίσει η ομάδα μας, για να νοιώσουμε χαρούμενοι… Τελικά μόνο η Κεφαλονιά ξέρει να κάνει διοργανώσεις… Όταν είχαμε κερδίσει το κύπελλο βορειοδυτικής Ελλάδας είχαμε σηκώσει ένα τεράστιο κύπελλο, όμοιο με αυτό του Champions League!
            Το επόμενο σαββατοκύριακο ίσως γίνει ο δεύτερος γύρος, ίσως όχι. Απογοητευμένες φαίνονται οι ομάδες τις Πρέβεζας (0 βαθμούς) και Κέρκυρας (1 βαθμός). Δύσκολο φαίνεται και για την ομάδα της Ηγουμενίτσας (2 βαθμούς)  να ανατρέψει ένας εις βάρος της σκορ 10-2.
Η κάθε ομάδα ήταν υποχρεωμένη να έχει 12 σκακιέρες, δηλαδή δώδεκα διαφορετικούς παίχτες, άντρες, γυναίκες και παιδιά. Η κάθε σκακιέρα φέρνει ένα αποτέλεσμα, δηλαδή +1 ή -1 ή 1/2. Γενικά τα Γιάννενα, στις τοπικές κατηγορίες, κερδίζουν με «βαριά» σκορ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: