Social Icons

Απροσδόκητα τακτικά χτυπήματα!


Μια νέα μέθοδος εκπαίδευσης έχει γίνει πολύ διαδεδομένη, η εκπαίδευσης μέσω βίντεο. Ένας προπονητής σκακιού διαλέγει ένα θέμα και το παρουσιάζει στο κοινό. Η μέθοδος αυτή έχει πάρα πολλούς οπαδούς διότι είναι φθηνή και μπορείς να επαναλάβεις το μάθημα ή το βίντεο όσες φορές θέλεις.
Τα αρνητικά σημεία είναι ότι ο ακροατής δε δίνει πάντα την πρέπουσα σημασία και σπουδαιότητα με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνει 100% τις ιδέες ή να δέχεται παθητικά το μάθημα.
Ο πιο γνωστός Έλληνας προπονητής, μάλλον ο καλύτερος και σίγουρα ο πιο έμπειρος, καινοτομεί και πάλι! Ο κ. Στράτος Γρίβας μόλις έβγαλε ένα νέο DVD με τίτλο απροσδόκητα τακτικά χτυπήματα, προσπαθώντας να μας μεταδώσει την εμπειρία που έχει από την πολύχρονη εμπειρία του και να μας βοηθήσει να βελτιωθούμε στο σκάκι!


Δεν ξέρουμε ακόμη αν το εκπαιδευτικό DVD διαθέτει τα βίντεο και στα Ελληνικά ή είναι γραμμένο μόνο στα Αγγλικά.
Ας ελπίσουμε στο μέλλον να δούμε κι άλλες ανάλογες προσπάθειες και από άλλους Έλληνες κορυφαίους παίχτες…
Ο κ. Στράτος Γρίβας γεννήθηκε στο Αίγιο Αχαΐας, στις 30 Μαρτίου του 1966. Το 1993 του απονέμεται ο τίτλος του γκραν μαιτρ.
Στα πλαίσια της αγωνιστικής του δραστηριότητας ο Στράτος Γρίβας κατέκτησε τουλάχιστον από μία φορά, όλες τις Εθνικές Κατηγορίες Πρωταθλημάτων στις οποίες συμμετείχε, ενώ κέρδισε πολλά Βαλκανικά ατομικά και ομαδικά μετάλλια, διεθνή τουρνουά Ακρόπολις κ.α. Η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν η κατάκτηση του Ατομικού Αργυρού Μεταλλίου (3η σκακιέρα) στην 33η Ολυμπιάδα Σκακιού 1998, που αποτελεί το μοναδικό μέχρι σήμερα ολυμπιακό μετάλλιο για τη χώρα μας.
Παράλληλα όμως με την αγωνιστική του καριέρα, ο Στράτος Γρίβας έχει αναπτύξει και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων. Από το 1982 ασχολήθηκε με επιτυχία, με τη δημοσιογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά (ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα). Επίσης, από το 1984 μέχρι και σήμερα έχει γράψει 46 σκακιστικά βιβλία, δοκίμια και μελέτες (στα Ελληνικά και Αγγλικά), τα οποία αποτελούν βάση για τη σκακιστική πρόοδο εκατοντάδων νέων σκακιστών. Κατέχει τους τίτλους του Διεθνή Οργανωτή FIDE, του Διεθνή Διαιτητή FIDE και του Senior FIDE Trainer.
Σε πολύ νεαρή ηλικία  ασχολήθηκε με την ανάπτυξη και διοίκηση επιχειρήσεων. Την περίοδο 1999-2002 ασχολήθηκε με χρηματοοικονομικές υπηρεσίες καθώς έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί σε θέματα σχετικά με Αμοιβαία Κεφάλαια, Παράγωγα Χρηματιστηρίου και Εσωτερικό Έλεγχο Εταιριών.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την προσωπική ιστοσελίδα του ίδιου.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε και κάποια βιβλία του κ. Γρίβα τα οποία δίνει δωρεάν μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα!
Θα ήθελα επίσης να σας προτείνω τα βιβλία Σκακιστική βίβλος τόμος α και τόμος β. Μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερη η τιμή τους σε σχέση με άλλα σκακιστικά βιβλία, όμως μπορούν να βοηθήσουν πραγματικά ένα σκακιστή να κατανοήσει σημαντικά πράγματα στο μέσο και στο φινάλε του παιχνιδιού!

Το DVD μπορείτε να το αγοράσετε από την ιστοσελίδα της Γερμανικής εταιρίας chessbase από εδώ!
Μπορείτε να δείτε το βίντεο στο you tube και να το ψηφίσετε θετικά, από εδώ!




Δεν υπάρχουν σχόλια: