Social Icons

Το όνειρο της κάθε γυναίκας…


      Όσο περνάει ο καιρός μπορείτε να την μαθαίνετε καλύτερα… Φυσικά μιλάω και πάλι για την Τζ. Πόλγκαρ. Θύμα της αυτή την φορά ήταν ο Γεωργιανός GM Pantsulaia Levan. Από τις πρώτες κιόλας κινήσεις τα μαύρα κάνουν μια φανταστική αντεπίθεση και σπρώχνουν πίσω όλα τα κομμάτια των λευκών!


Φανταστική είναι η ιδέα της 11 κίνησης β5. Η Τζούντιθ αδιαφορεί για το υλικό και θέλει να ανοίξει περισσότερες γραμμές για να επιτεθεί στα λευκά.
Η ίδια ιδέα βρίσκετε στην 13 κίνηση των μαύρων Ιδ3+ Τα μαύρα συνεχίζουν με τρομερή ενέργεια και έχουν βάλει στο στόχαστρο τον λευκό βασιλιά.
Καταλαβαίνω ότι πολλοί θα ενθουσιαστείτε και θα θέλετε να κάνετε το ίδιο. Να σας τονίσω όμως ένα πολύ βασικό στοιχείο. Κάθε φορά που τα μαύρα θυσίαζαν υλικό έπαιρναν κάποιο σαφές αντάλλαγμα! Για παράδειγμα σε αυτή την θέση τα μαύρα έχουν θυσιάσει έναν πύργο όμως ο βασιλιάς των λευκών είναι πολύ άσχημα τοποθετημένος. Η βασίλισσα, ο αξιωματικός από το ζ8 και ο ίππος έρχονται γρήγορα στην επίθεση. Επίσης ο αξιωματικός δ3 δεν έχει αντίπαλο. Δηλαδή κανένα λευκό κομμάτι δεν μπορεί να τον ανταγωνιστεί. Θα μπορούσαμε να πούμε στην παρούσα στιγμή ότι ο αξιωματικός δ3 αξίζει περισσότερο και από τους δύο λευκούς πύργους!
Όσο πιο πολλά κομμάτια θυσιάζεται τόσο πιο πολλά ανταλλάγματα πρέπει να παίρνετε γιατί αλλιώς κινδυνεύετε να γίνετε μινιατούρα.(Δηλαδή να χάσετε σε πολύ λίγες κινήσεις.)
Φανταστική και η 26 κίνηση των μαύρων. Τα λευκά δεν μπορούν να φάνε την βασίλισσα γιατί γίνονται ματ. Βλέπετε πώς;

Ο επίσημος διαδικτυακός τόπος βρίσκετε εδώ.


Play online chess

Δεν υπάρχουν σχόλια: