Social Icons

ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2011 ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ



ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2011
ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ


1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
O Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας, προκηρύσσει την Τελική φάση του Σχολικού Σκακιστικού Πρωταθλήματος Κερκύρας 2011, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων. Η Τελική φάση θα διεξαχθεί σε 13 κατηγορίες κατά τάξη, από Νηπιαγωγείο έως και Γ΄ Λυκείου

2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές που προκρίθηκαν στα σχολικά τους πρωταθλήματα, και έχουν παραλάβει σχετικό δίπλωμα πρόκρισης. Επίσης δικαίωμα συμμετοχής απευθείας στην τελική φάση έχουν οι αθλητές του Σ.Π.Ζ.Κερκύρας που διακρίθηκαν σε αγώνες των τοπικών Πρωταθλημάτων της περιοχής, μετά από πρόσκληση των διοργανωτών. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η επιβεβαίωση της μέχρι και την Πέμπτη 5 Μαΐου με φαξ στο 26610-44503, email στο manosnat@gmail.com, ή τηλέφωνο στο 6944641750.

3. ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΤΕΛΙΚΟ
Οι τρείς πρώτοι κάθε κατηγορίας, καθώς και το πρώτο κορίτσι κάθε κατηγορίας προκρίνονται για τον ΜΕΓΑ τελικό που θα αναδείξει τον Πρωταθλητή Κέρκυρας όλων των κατηγοριών. Για τη διοργάνωση αυτή θα εκδοθεί συμπληρωματική προκήρυξη

4. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Μέχρι Δευτέρα 2 Μαΐου όλα τα σχολεία θα παραλάβουν με φαξ κατάσταση των μαθητών που έχουν προκριθεί και δικαιούνται συμμετοχή. Η επιβεβαίωση-Δήλωση Συμμετοχής θα πρέπει να γίνει έως και την Πέμπτη 5/5/11 στα τηλέφωνα 6944641750 (Ναθαναήλ Μάνος) ή 6989811912 (Κολυτάς Δημήτρης), στο φαξ 26610-44503 ή ηλεκτρονικά στο manosnat@gmail.com.

5. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ελβετικό σύστημα 5 γύρων, μετά από κλήρωση που θα γίνεται από το επίσημο ηλεκτρονικό πρόγραμμα κληρώσεων της Παγκόσμιας Σκακιστικής ομοσπονδίας. Η αρχική κατάταξη των παικτών θα είναι αλφαβητική. Σκακιστής που δεν έχει εμφανιστεί την ώρα έναρξης των παρτίδων μηδενίζεται.

6. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Οι παρτίδες τελειώνουν όταν πραγματοποιηθεί ματ ή ο ένας από τους δυο αντιπάλους εγκαταλείψει. Αν περάσουν τα 20 λεπτά της διάρκειας του γύρου και δεν έχει τελειώσει η παρτίδα τότε: α) Στα Δημοτικά γίνεται καταμέτρηση και άθροιση της αξίας του υλικού που υπάρχει στη σκακιέρα (Βασίλισσα = 9 πόντοι, Πύργος = 5 πόντοι, Αξιωματικός = 3 πόντοι, Ίππος = 3 πόντοι, πιόνι = 1 πόντος). Ο παίκτης που έχει πλεονέκτημα 3 ή περισσότερων πόντων κερδίζει την παρτίδα, διαφορετικά η παρτίδα θεωρείται ισόπαλη. Ισόπαλη θεωρείται και η παρτίδα που τέλειωσε με πατ και η παρτίδα στην οποία δεν υπάρχει υλικό που να δίνει τη δυνατότητα να γίνει ματ (π.χ. Βασιλιάς εναντίον Βασιλιά, Βασιλιάς και Ίππος εναντίον Βασιλιά, Βασιλιάς και Αξιωματικός εναντίον Βασιλιά, Βασιλιάς και 2 Ίπποι εναντίον Βασιλιά) β) στα Γυμνάσια και τα Λύκεια η παρτίδα συνεχίζεται με σκακιστικό ρολόι και χρόνο σκέψης 5’ για κάθε αντίπαλο. Η παρτίδα τελειώνει όταν υπερβεί το χρόνο σκέψης ο ένας αντίπαλος, γίνει ματ ή εγκαταλείψει ο ένας από τους δύο.

7. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Ως Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο Μάνος Ναθαναήλ. Διαιτητές ορίζονται οι Δημήτρης Κολυτάς και Νίκος Σκιαδόπουλος.


8. ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
Σε περίπτωση ισοβαθμίας ακολουθούνται κριτήρια που προβλέπονται από τον Κανονισμό Αγώνων. Συγκεκριμένα, όλες οι θέσεις καθορίζονται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:
α) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
β) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων)
γ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
δ) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).

9. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν ως εξής:
α) το Σάββατο 7/5 από τις 09:30 το πρωί στην αίθουσα εκθέσεων του φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου της Κέρκυρας θα διεξαχθούν οι αγώνες για τις κατηγορίες Νηπιαγωγείων, 1η -3η Δημοτικού και Λυκείων.
β) την Κυριακή 8/5 από τις 10:00 το πρωί στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου της Κέρκυρας θα αγωνιστούν οι κατηγορίες 4η – 6η Δημοτικού και 1η – 3η Γυμνασίου. Οι 3 πρώτοι γύροι θα παιχτούν μέχρι τις 14:00, θα ακολουθήσει διάλειμμα και οι 2 επόμενοι γύροι θα ξεκινήσουν στις 15:00. Η τελετή λήξης και οι απονομές στους νικητές θα ξεκινήσουν στις 18:00.

10. ΓΕΝΙΚΑ
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.



Για τον ΣΠΖΚ
Μάνος Ναθαναήλ


Κέρκυρα 22 Απρίλη 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: