Social Icons

Ατομικό πρωτάθλημα Βορειοδυτικής Ελλάδας 2011


Νικητής και πάλι ο κ. Νίκος Σκιαδόπουλος στο ατομικό πρωτάθλημα Βορειοδυτικής Ελλάδας. Με πεντέμισι βαθμούς (5, ½ ) σε έξι αγώνες επικράτησε πείστηκα στο πρωτάθλημα. Δεύτερος τερμάτισε ο κ. Μηνάς Ιωάννης και τρίτος ο νεαρός Άλκης Συγκούνας.


Το πρωτάθλημα είχε 39 συμμετέχοντες, παρότι ολοκληρώνονταν την εργάσιμη μέρα Τρίτη. Υπήρχαν ελάχιστες συμμετοχές από τα Γιάννενα και Πρέβεζα, ενώ από Κεφαλλονιά δεν υπήρχε ούτε ένας. Αδικαιολόγητο είναι το γεγονός που το πρωτάθλημα μεταβλήθηκε μια μέρα για να «προλάβουν» να παίξουν οι παίχτες των Ιωαννίνων που έπαιζαν στο Κύπελλο εναντίων της Φλώρινας, αλλά τελικά δεν ήρθε ούτε ένας από αυτούς! Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τους συγκεκριμένους παίχτες.
Θετικότατο γεγονός ήταν οι έξι γύροι του πρωταθλήματος. Ίσως του χρόνου να μπορέσουν να γίνουν επτά, μιας και οι καλύτερες παρτίδες παίζονται στους τελευταίους γύρους. Ο χρόνος σκέψης παρέμεινε ο κλασικός στην μιάμιση ώρα για κάθε παίχτη και επιπλέον τριάντα δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση. Ίσως του χρόνου γίνει μια ώρα για κάθε παίχτη συν τριάντα. Σε ένα πρωτάθλημα που γίνονται κάθε μέρα διπλοί γύροι αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό επιχείρημα. Επίσης να παραθέσω και την άποψη του Μετρ, ένας είναι ο Μετρ στα Γιάννενα…, η αφαιρετική ικανότητα είναι ένδειξη ευφυΐας, έτσι λοιπόν όσο πιο γρήγορος είναι ο αγώνας σκακιού τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες να κερδίσει ο πιο ευφυής και δημιουργικός παίχτης.
Τέλος αρκετά καλά τα πήγε ο νεαρός Γιάννης Ντάμπος αν και είχε ένα μικρό πρόβλημα υγείας στους τελευταίους γύρους με το στομάχι του. Αυτό όμως δεν τον πτόησε να ολοκληρώσει το τουρνουά.
Δεν έλειψαν και οι παρτίδες blitz, πολύ γρήγορου σκακιού, με τον κ. Σπύρο Σκέμπρη τον Κερκυραίο γρανμέτρ, ο οποίος έφερε την κόρη του να αγωνισθεί στο πρωτάθλημα.
Ακολουθούν φωτογραφίες και δύο παρτίδες του φετινού πρωταθλητή κ. Νίκου Σκιαδόπουλου. Η ανάλυση της παρτίδας είναι του κ. Αλέξανδρου Κόσκορου.























Δεν υπάρχουν σχόλια: