Social Icons

Κινητής ο Κάρλσεν


Έχει σαρώσει τα κορυφαία τουρνουά αυτός ο νεαρός παίχτης! Βγαίνει πρώτος από συνέχεια αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έπαιξε στα προκριματικά για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στα 21 του χρόνια πλέον ο Κάρλσεν και το ΕΛΟ θα ξεπεράσει το 2820, αυτό το εξάμηνο! Το παγκόσμιο ρεκόρ έχει γίνει από τον Κασπάροβ με 2850, περίπου… Και μόνο 6 άνθρωποι στον κόσμο έχουν ξεπεράσει το όριο του 2800. Κασπάροβ, Αναντ, Κράμνικ, Τοπάλοβ, Κάρλσεν και Αρονιάν.
Έκανε ισοπαλία στην τελευταία παρτίδα με τον Καριάκιν και οι δυο τους ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση με 6,5 βαθμούς σε 10 αγώνες.
Η παρτίδα την ημέρας ήρθε από τον τελευταίο του τουρνουά, τον Ίβαντσουκ.


Μπορεί να μην τα πήγε καλά σε αυτό το τουρνουά όμως είναι από τους κορυφαίους σκακιστές στον κόσμο. Παίξανε μια θεωρητικά ακίνδυνη συνέχεια, την βαριάντα αλλαγής στην Σλαβική άμυνα. Ο Ιβαντσούκ κατάφερε να βγάλει ένα μικρό αλλά μόνιμο πλεονέκτημα  Όταν τα πράγματα έγιναν πολύ άσχημα ο Νακαμούρα έχασε ένα πιόνι και προσπάθησε να μπλοκάρει την θέση και όλες τις διόδους τις θέσης του. Αυτό όμως δεν σταμάτησε τον Ουκρανό σκακιστή να δημιουργήσει την δεύτερη αδυναμία, στην άλλη πτέρυγα, και τελικά να κάμψει την αντίσταση του Αμερικάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: