Social Icons

Μπλιτσάροντας!


Άλλο ένα κορυφαίο τουρνουά κρίθηκε στο μπλιτζ (γρήγορο σκάκι) και έναν από τους ισχυρότερους ανθρώπους του κόσμου να αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να έχασε την πρώτη θέση μέσα από τα χέρια του…

Το Bilbao Master πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις. Μια εβδομάδα παίξανε στο Sao Paulo στην Βραζιλία και την δεύτερη εβδομάδα στο Bilbao της Ισπανίας. Στην Βραζιλία το ωράριο ήταν εντελώς διαφορετικό από αυτό τις Ευρώπης και οι παίχτες έδειχναν να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν πλήρως στις απαιτήσεις του τουρνουά, με εξαίρεση τον Β. Ιβαντσούκ ο οποίος έκανε ένα εξαιρετικό τουρνουά, πετυχαίνοντας πολλές νίκες. Η κατάσταση ανατράπηκε στην Ευρώπη και ο Βασίλη έδειξε κάποια σημάδια κούρασης και αδυναμίας, επιτρέποντας στον Κάρλσεν και τον Νακαμούρα να τον πλησιάσουν πολύ. Δυστυχώς όμως ο πιο γρήγορος παίχτης στον κόσμο, ο Χικάρου Νακαμούρα, μπερδεύτηκε και ενώ νόμιζε ότι είχε παίξει την κίνηση 40 ώστε να πάρει λίγο επιπλέον χρόνο, σηκώθηκε να βάλει χυμό… Φυσικά έμεινε έκπληκτος όταν είδε τον αντίπαλό του και τον διαιτητή να υπογράφουν τα παρτιδόφυλλα και το αποτέλεσμα να διαμορφώνεται αρνητικά εναντίων του!

Τέλος στην κορυφή της βαθμολογίας ισοβάθμησε ο Ιβαντσούκ με τον Κάρλσεν και οι δυο τους κλίθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους … παίζοντας Μπλίτς. Καλός ή κακός το μπλιτς υπάρχει ακόμη και στα κορυφαία τουρνουά και μέσα από αυτό υπάρχει η δυνατότητα να βγει κάποιος νικητής ενός ισχυρού τουρνουά ή ακόμη να κερδίσει και τον παγκόσμιο τίτλο!!!
Ακολουθεί ένα μάθημα στα Ελληνικά, από τον γκρναμέτρ Ίγκορ Σμίρνοβ για το πώς να παίζετε καλύτερο μπλιτς.








Η επίσημη σελίδα των αγώνων βρίσκεται εδώ, όμως είναι στα Ισπανικά.
Εάν θέλετε να δείτε περισσότερα δωρεάν βίντεο, παρακαλώ επισκεφθείτε το κανάλι μου στο you tube, από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: