Social Icons

Πρωτάθλημα Ελλάδας - Σκάκι


O
νέος Πρωταθλητής Ελλάδας ακούει στο όνομα Αντώνης Παυλήδης! Ο δεκαοχτάχρονος σκακιστής του Σ.Ο. Καβάλας κατέκτησε άξια την πρώτη θέση του πρωταθλήματος.
Στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος ισοβάθμησε ο Νίκος Γαλόπουλος και τρίτος ο Γιάννης Νικολαίδης.

Δυστυχώς τα χρηματικά έπαθλα μειώνονται συνεχώς και αυτό είναι ανασταλτικός παράγοντας στην προέλευση των ισχυρών Ελλήνων σκακιστών. Σε γενικές γραμμές δεν είναι εύκολο για κάποιον να κατανοήσει τι γίνεται στο υψηλό επίπεδο και συνήθως χάνει το ενδιαφέρον του. Επαναλαμβάνω ότι η ιδέα των Ρώσων και τώρα των Άγγλων, να βάλουν δηλαδή ζωντανούς σχολιασμούς είναι πολύ θετική, αρέσει σε πολύ κόσμο και ιντριγκάρει τους απλούς ανθρώπους.
Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Μπορεί το συγκεκριμένο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα να μην ήταν γεμάτο γκρανμάστερς, αυτό όμως δεν σταμάτησε τους υπόλοιπους παίχτες να παίξουν μαχητικά και να έτσι είδαμε πολλές νίκες! Δεν πιστεύω ότι κάποιος θεατής θέλει να βλέπει δυο καλούς παίχτες να κάνουν ισοπαλία και να δηλώνουν έπειτα από το παιχνίδι ότι «όλα ήταν αναγκαστικά» ή «δεν μπορούσα να κερδίσω με κάποιο τρόπο» κλτ. Προσωπικά δεν τα πιστεύω αυτά. Οι καλοί παίχτες φαίνονται από την μαχητική τους διάθεση, δημιουργικότητα και την θέληση για νίκη. Παρακαλώ μελετήστε και πάλι την προχθεσινή παρτίδα Ανάντ – Νακαμούρα.
Συγχαρητήρια στον νέο πρωταθλητή Ελλάδας, τον Διεθνή Μετρ Αντώνη Παυλίδη και του ευχόμαστε ολόψυχα να έχει ανάλογες επιτυχίες και στο μέλλον.
Στην φωτογραφία βλέπετε αριστερά τον Αντώνη Παυλίδη και δεξιά τον Νίκο Γαλόπουλο.
Η επίσημη σελίδα του πρωταθλήματος βρίσκεται εδώ.


Μπορείτε να κατεβάσετε όλες τις παρτίδες του πρωταθλήματος από την Greekbase, του κ. Σωτήρη Δελαβούκα. Είναι δωρεάν και πολύ καλά οργανωμένη! Πατήστε εδώ.
 







Δεν υπάρχουν σχόλια: