Social Icons

Οι καλοί σκοράρουν!

Τελικά αυτοί οι 2800αριδες –δηλαδή αυτοί που έχουν περισσότερο ΕΛΟ από 2800 – παίζουν πολύ καλά!
Ο Κάρσλεν έκανε το Γκασίμοβ να μοιάζει με «φτηνό ερασιτέχνη»  και ο Αρονιάν έθεσε ισχυρούς προβληματισμούς αρχικά στον Karjakin – έναν παίχτη που φημίζεται για την εκπληκτική τους θεωρητική προετοιμασία – και γενικότερα σε όλους τους παίχτες που παίζουν την κίνηση 1.ε4. Ο Αρονιάν είναι ένας από τους ειδικούς στο σύστημα Ruy Lopez και όποιος-α θέλει να μάθει περισσότερα γι’ αυτό το σύστημα πρέπει να ακολουθήσει τις παρτίδες του.

Δεν μου αρέσει να γίνομαι κακός αλλά αναγκάζομαι… Τι να πει κανείς για τον Γκέλφαντ; Ο άνθρωπος παίζει σε λίγο καιρό για το παγκόσμιο πρωτάθλημα και η αγωνιστική του φόρμα φαίνετε υπό του μηδενός! Έχει αρχίσει να κάνει μια βουτιά προς τα κάτω και δεν ξέρουμε ακόμη που θα σταματήσει. Πάλι ξεκίνησε με ήττα σε ένα ισχυρό τουρνουά. Αλλά όπως έλεγε και ο Σόλων «μηδένα προ του τέλους μακάριζε». Ίσως ο Ισραηλινός σκακιστής βρει τον δρόμο του και καταφέρει να σταθεί άξια στο ματς για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Υπάρχουν παίχτες που φαίνετε η μαχητικότητά τους από την πρώτη κι όλας κίνηση – όπως π.χ. ο Βούλγαρος Τοπάλοβ – διαλέγοντας ασύμμετρα συστήματα και περιπλοκές με τα κομμάτια τους, ενώ υπάρχουν μερικοί παίχτες – όπως π.χ. ο Κάμσκυ – όπου μάχονται για την ισοπαλία από την πρώτη κίνηση, ακόμη και με τα λευκά κομμάτια; Λέτε ο Αμερικανός Κάμσκυ να θέλει να κερδίζει μόνο με τα μαύρα; Έχω παίξει μαζί του μια παρτίδα γρήγορου σκακιού - blitz - και σας διαβεβαιώνω ότι είναι πολύ καλός…
Με αυτά και με αυτά το Wijk ann Zee – πολύ δύσκολο όνομα να το γράψεις! – έχει ξεκινήσει και σήμερα μπορείτε να παρακολουθήσετε τον δεύτερο γύρο.
Μπορείτε να δείτε από εδώ τα ζωντανά παιχνίδια αλλά υποψιάζομαι ότι υπάρχει και δωρεάν σχολιασμός των παρτίδων στα αγγλικά. Θα προσπαθήσω να βρω σύντομα περισσότερες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: