Social Icons

Αριστουργήματα σκάκι

Την μια εκπληκτική παρτίδα έπειτα από την άλλη παίζει ο Αρμένιος Αρονιάν. Από νωρίς στο παιχνίδι θυσίασε την διαφορά για τον λευκό-τετράγωνο αξιωματικό. Από εκεί και πέρα η παρτίδα πηγαίνει καροτσάκι και ο λευκός βασιλιάς δεν βρίσκει ποτέ ασφαλές καταφύγιο.

  
Ο Γκίρη προσπάθησε να τρέξει προς την πλευρά της βασίλισσας αλλά και εκεί τον περίμεναν τα οργανωμένα πυρά της μαύρης βασίλισσας, του αξιωματικού και του πιονιού…
    Άντε και όποιος παίξει μια παρόμοια παρτίδα στο εσωτερικό των Ιωαννίνων θα πάρει βραβείο ωραιότητας!

    Από την άλλη πλευρά ο Τοπάλοβ κάνει τρελές πατάτες. Μάλλον δεν έχει ανασυγκροτηθεί ακόμη από το γεγονός ότι έχει φτάσει δύο φορές ως τον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος και έχει ηττηθεί…
    Στην θέση του διαγράμματος μετακίνησε τον αξιωματικό του στο β3 και ονειρεύεται να κάνει κάποια επίθεση στο ζ7 τετράγωνο ή να τοποθετήσει τον αξιωματικό του στο δ5. Δεν λέω, το δ5 είναι υπέροχο τετράγωνο για τον αξιωματικό αλλά τι γίνετε με το αλογάκι μας; Αυτό σε ποιο τετράγωνο θα πάει; Αν πάει στο ζ6 κλείνει την γραμμή του πύργου και της βασίλισσας. Στο γ7 θα απειληθεί με Πε7.
Ωραία είναι τα όνειρα και οι φιλοδοξίες, αλλά έπειτα από την κίνηση Ιη4 που απειλεί ένα θανατηφόρο σαχ στο ζ2. Προσέξτε ότι τα μαύρα ελαφρά κομμάτια αξιωματικός και ίππος συνεργάζονται, ενώ από την πλευρά του λευκού ο ίππος εμποδίζει τον αξιωματικό και ο αξιωματικός τον ίππο.
Μόλις είδε το Ιη4 ο Τόπι ξεροκάταπιε και συμφώνησε ότι είναι η αρχή του τέλους… Έκανε μια «αντράλα» θυσιάζοντας την βασίλισσα και ό,τι άλλο έβρισκε πρόχειρο αλλά τελικά ο βασιλιάς του βγήκε στο σεργιάνι και έχασε την παρτίδα.
Ακόμη και από τις αρχικές δηλώσεις του στο τουρνουά ο Τοπάλοβ δεν έδειχνε έτοιμος. Ας ελπίσουμε να επανέλθει γρήγορα στην καλή αγωνιστική του φόρμα.

1 σχόλιο:

Kesaris είπε...

Σήμερα είναι κενή μέρα. Οι δυνατές παρτίδες αρχίσουν και πάλι από αύριο, υπομονή!