Social Icons

Τουρνουά σκάκι


Κάθε αρχή και δύσκολη λένε… Αν και δεν ήρθε πάρα πολύς κόσμος η αρχή έγινε με το πρώτο σκακιστικό τουρνουά στην νέα αίθουσα του Σκακιστικού Ομίλου Θεσπρωτίας!
Παλιά αλλά και νέα μέλη βρεθήκαμε στις πέντε το απόγευμα και κάναμε το πρώτο τουρνουά γρήγορου σκακιού για το 2012. Το ραντεβού ανανεώθηκε για το επόμενο Σάββατο στις 17:00 το απόγευμα. Να είσαι και εσύ εκεί!

Ο κ. Δερέκας έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα με τρεις νίκες σε τρεις αγώνες, όμως ένα αναπάντεχο στραβοπάτημα στον τέταρτο γύρο τον αναχαίτισε προσωρινά.
Νικητής του τουρνουά ανακηρύχτηκε ο κ. Γ. Μηνάς με 5 ½ βαθμούς σε 6 αγώνες, όμως την παράσταση έκλεψε ο νεαρός Νίκος Μαρτίνης με τον φοβερό συνδυασμό που δημιούργησε.
Στο διάγραμμα βλέπετε την παρτίδα Καίσαρης – Μαρτίνης. Τα μαύρα έχουν κάνει μικρό ροκέ και έπειτα για να επιτεθούν έχουν παίξει την κίνηση θ5-θ4-θ3, Ρθ7, Πθ8 και Ρη8! Πραγματικά ένα φιλόδοξο, καινοτόμο, εξαιρετικά επικίνδυνο και επιθετικό σχέδιο. Συνέχισαν την επίθεση με Αθ4 και Α:η3. Έχοντας θυσιάσει ένα πιόνι και έναν αξιωματικό τα μαύρα πρέπει να ολοκληρώσουν με επιτυχία την επίθεσή τους μιας και δεν υπάρχει καμία γέφυρα επιστροφής…
Τα μαύρα έπαιξαν την φανταστική κίνηση Ι:ζ3+ και έπειτα από Β:ζ3 – Α:ε4 έρχεται η διπλή απειλή στην βασίλισσα και τον πύργο. Τα λευκά έχουν ουσιαστικά μόνο μια κίνηση, το Βδ1 και έπειτα από θ2+! ο βασιλιάς πηγαίνει μόνο στο ζ2 και το πιόνι προάγεται. Αυτές είναι από τις παρτίδες που πραγματικά χαίρεσαι να χάνεις, μιας και μέσα από μια ήττα μπορείς να μάθεις τόσα πολλά πράγματα.
Εύγε Νίκο!










Δεν υπάρχουν σχόλια: