Social Icons

Άμυνα


Παίζουν τα λευκά και κερδίζουν.


Οι πιο καλοί προπονητές του μπάσκετ υποστηρίζουν ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση! Δηλαδή δεν μπορείς να κερδίσεις έναν αγώνα κάνοντας μόνο καλή άμυνα, αλλά πρέπει να βάζεις περισσότερα καλάθια από την αντίπαλη ομάδα.
Φυσικά όταν οι κορυφαίοι προπονητές προτείνουν κάτι θα πρέπει να ακολουθούμε τις συμβουλές τους και να προσπαθούμε να τις εφαρμόζουμε και σε άλλα αθλήματα… Αυτή η θεμελιώδης αρχή στο μπάσκετ μπορεί να εφαρμοστεί πολύ καλά και στις παρτίδες σκάκι.
Στην θέση του διαγράμματος τα λευκά έχουν θυσιάσει τον αξιωματικό με την ελπίδα να δημιουργήσουν επίθεση. Τώρα τα λευκά μπορούν να παίξουν αμυντικά, δηλαδή να φάνε τον αξιωματικό και να υποστούν την επίθεση ή να παίξουν επιθετικά, να αντεπιτεθούν, όπως και έκαναν! Έπαιξαν την κίνηση Ιζ6+! Αγνοώντας την θυσία των λευκών και θυσιάζοντας προσωρινά τον ίππο τους. Η θυσία (μπορούμε να την αποκαλέσουμε και ψεύτο-θυσία) έχει ως σκοπό να εξουδετερώσει το πιο επικίνδυνο κομμάτι του μαύρου, δηλαδή τον αξιωματικό στο δ6. Μπορούμε να την αποκαλέσουμε και θυσία αλλά Ζιοβίρης (!) μιας και ο αγαπητός Γιώργος γνωρίζει πολύ καλά αυτό το συγκεκριμένο θέμα.
Έπειτα από η:ζ6 και Β:δ6 τα μαύρα εγκατέλειψαν μιας και απειλείται ο αξιωματικός στο θ3 αλλά και το ζ6 πιόνι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: