Social Icons

Διάλεξη

Γράφει ο κ. Κουρκουνάκης:
Φίλες και φίλοι
Σε συνέχεια της πολύπτυχης δραστηριότητάς τους, o ΣO Παγκρατίου και ο ΣΜΑΟ Καισαριανής, σας καλούν σε διάλεξη που θα δώσει, την Κυριακή 18 Mαρtίου, στις 7:30 μ.μ., ο διεθνής μαιτρ, συγγραφέας και προπονητής σκακιού Ηλίας Κουρκουνάκης, με θέμα

«Boris Spassky»
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 75 ετών γόνιμης ζωής από τον παγκόσμιο πρωταθλητή 1969-72, θα παρουσιαστούν η συνολική αγωνιστική πορεία και επιλεγμένες παρτίδες ενός από τους πιο σημαντικούς Ρώσους παίκτες στην ιστορία.
Η διαχρονική προσφορά του Spassky συνήθως επισκιάζεται από την αλησμόνητη αναμέτρησή του με τον Fischer, ώστε συχνά υποτιμάται η ικανότητά του στο άνοιγμα και σε διαφορετικά είδη μέσου της παρτίδας, καθώς και η ισχύς του στην πρακτική ψυχολογία του παιχνιδιού. Στην πρώτη γραμμή των κορυφαίων σκακιστών για περισσότερα από 30 χρόνια, η δράση του συνέπεσε με την πλήρη ακμή και την παρακμή της Σοβιετικής Σχολής του σκακιού.
Η διάλεξη θα δοθεί στο εντευκτήριο των δύο συλλόγων, στην οδό Ζηνοδότου 22, στο Παγκράτι. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το εντευκτήριο του συλλόγου στο 210-7564995 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.athenschess.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: