Social Icons

Ο βασιλιάς της Μαρίδας!


Τα κύπελλα στην Ελλάδα (!), θα μπορούσε να είναι ο εναλλακτικός τίτλος για την επιτυχία του νεαρού Χ. Τσακίρη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών. Με 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες και «αήττητος» κατέκτησε την πρώτη θέση, έλαβε τον τίτλο του Fide μετρ και 2200 ΕΛΟ.

            Λέω «αήττητος» γιατί δεν μετράω την ήττα του στο 7ο γύρο από τον Γερμανό Claus. Κάτι περίεργο συνέβαινε με αυτόν τον γερμανό… Χωρίς βαθμολογία ΕΛΟ, με το I-pad συνέχεια μαζί του, να παίρνει το σακίδιό του πηγαίνοντας τουαλέτα, νικώντας πολύ εύκολα όλους τους καλούς παίχτες του τουρνουά κτλ… ε δεν χρειάζεται να είσαι και ο Αϊνστάιν για να συμπεράνεις ότι κάτι περίεργο συμβαίνει μαζί του…
            Ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς το τουρνουά, δεν έβαλα πρώτη τη φωτογραφία με τον Νικητή του τουρνουά αλλά μια πολύ γενική. Η διαμαρτυρία βασίζεται στο γεγονός ότι δεν βγάλανε φωτογραφίες τους φίλους μου, τον Σ. Μανελίδη και τον Ι. Μηνά! Ο Σάββας τα πήγε πολύ καλά και πραγματικά ήταν πολύ κοντά στο να κατακτήσει τον τίτλο. Αρκέστηκε όμως στην τέταρτη θέση και λίγο πιο κάτω ο Γιάννης. Δεν πειράζει όμως μιας και το συγκεκριμένο τουρνουά γίνεται πολύ συχνά στην Ελλάδα και είναι μια πραγματική ευκαιρία για τους Έλληνες παίχτες.

            Η επίσημη σελίδα του πρωταθλήματος βρίσκεται εδώ. 
            Τα σχόλια για τον γερμανό παίχτη τα διάβασα από εδώ. 

Ακολουθούν φωτογραφίες και παρτίδες.




Δεν υπάρχουν σχόλια: