Social Icons

Πρωταθλήτρια ΤΕΣΣΔΕ η Κέρκυρα!!!


Η Σκακιστική ομάδα του Σ.Π.Ζ. Κέρκυρας μετά από πολλά χρόνια απουσίας επιστρέφει από σήμερα στα σαλόνια της Α΄ Εθνικής κατηγορίας. Η ομάδα ολοκλήρωσε τους αγώνες σημειώνοντας μόνο νίκες! Η τεράστια αυτή επιτυχία οφείλεται κυρίως στον κ. Μάνο και στον κ. Δημήτρη για την πολύ γρήγορη και μεγάλη ανάπτυξη του σκακιού που έχουν πετύχει τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτοί οι δύο χαρισματικοί άνθρωπο είναι η «κινητήριος δύναμη» των σκακιστικών πρωταθλημάτων, της οργάνωσης, την ανάπτυξης και της διάδοσης του σκακιού!
Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της Κέρκυρας, στους μικρούς και στους μεγάλους! Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία για την Α Εθνική.
 
«ο αιώνιος δεύτερος»
 
Ο Π. Κέρες γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια άγονη σκακιστικά περιοχή, την Νάρβα της Εσθονίας. Αυτό καθυστέρησε την πρόοδό του καθώς δεν μπορούσε να αγωνισθεί με ισχυρούς αντιπάλους. Όμως το πάθος, η όρεξη και η θέλησή του, τον ώθησαν να παίζει πολλές παρτίδες δι’ αλληλογραφίας  και σταδιακά να βελτιώνεται. Κατέκτησε το πρωτάθλημα Εσθονίας καθώς εκπροσωπούσε την χώρα του στις Ολυμπιάδες, παίζοντας στην 1η σκακιέρα.
Αγωνίστηκε στο Σοβιετικό πρωτάθλημα και ήρθε δεύτερος μετά τον Μποτβίνικ. Τέλος δεν κατάφερε να διεκδικήσει τον Παγκόσμιο Τίτλο μιας και βγήκε δεύτερος στα τουρνουά υποψήφιων στην Ζυρίχη το 1953. Αυτό έγινε η αιτία να τον αποκαλούν «ο αιώνιος δεύτερος»!
Η ομάδα της Θεσπρωτίας συνέτριψε την ομάδα των Ιωαννίνων, όμως και φέτος δεν κατάφερε να ανέβει στην Α' Εθνική κατηγορία. Αυτό γίνεται για αρκετές χρονιές δείχνοντας ότι είμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο, αλλά κάτι λείπει για από τον δρόμο προς την κορυφή… Πιστεύω ότι θα το διορθώσουμε γρήγορα για να μην μας αποκαλέσουν και εμάς αιώνιους δεύτερους…
Ανέφερα το παράδειγμα του Κέρες για να τονίσω ότι ακόμη και οι περιοχές που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε αγώνες, εκεί που δεν υπάρχει μεγάλη σκακιστική ανάπτυξη, είναι δυνατόν να γεννηθούν καλοί παίχτες!
Επίσης θέλω να τονίσω για ακόμη μια φορά πως ό,τι γράφεται σε αυτό το μπλογκ είναι μια προσωπική άποψη δική μου, του Ά. Καίσαρη, και δεν εκπροσωπώ κάποιο σκακιστικό σωματείο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε και πάνω δεξιά την καρτέλα «Η Ταυτότητα του Μπλόγκ».
Για να βρείτε τα σκακιστικά σωματεία της περιοχής μας μπορείτε να πατήσετε πάνω τους:
 
Κέρκυρα
Ιωάννινα
Ηγουμενίτσα 
Κεφαλονιά 
Παράρτημα Κέρκυρας / Αραράβη 
 
Ευχαριστούμε την δεσποινίδα Ελενίτσα για τις πολύ όμορφες φωτογραφίες που τράβηξε! Πρέπει να ομολογήσω ότι έχει πολύ μεγαλύτερο ταλέντο σε αυτόν τον τομέα απ’ όσο έχω εγώ… Θα πρέπει όμως να την παρακαλέσω να μην βγάζει φωτογραφίες από ψιλά, γιατί φαίνεται έντονα η καράφλα μου! :-)
 



















 

1 σχόλιο:

Kesaris είπε...

Για περισσότερες φωτογραφίες παρακαλώ επισκευθείτε εδώ https://www.facebook.com/media/set/?set=a.255877844509936.52481.100710540026668&type=1