Social Icons

Κέρκυρα – Μεγάλος Τελικός


Επιμελείται ο κ. Δημήτρης Κολυτάς

Σε μια μεγάλη γιορτή εξελίχθηκε ο ΜΕΓΑΣ ΤΕΛΙΚΟΣ του σχολικού σκακιστικού πρωταθλήματος Κέρκυρας που έγινε 12 και 13 Μαϊου στο δημοτικό θέατρο της πόλης. Οι διοργανωτές κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα που δημιούργησαν οι υπεύθυνοι του θεάτρου, δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά και γονείς να περάσουν ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο. Η εκδήλωση ήταν συνέχεια μιας μεγάλης πορείας που ξεκίνησε στην αρχή της σχολικής χρονιάς και στην οποία έλαβαν μέρος περίπου πέντε χιλιάδες μαθητές από τα σχολεία του νησιού. Οι εκλογές δεν επέτρεψαν σε αρκετούς μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να λάβουν μέρος αφού μετέφεραν τις γενικές εξετάσεις ξένων γλωσσών στις ημερομηνίες διεξαγωγής του τελικού. Παρ’ όλα αυτά έπαιξαν περίπου 300 μαθητές από όλες τις τάξεις ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η κατηγορία των νηπίων που είχε 31 συμμετοχές.



Στην κατηγορία των Λυκείων την 1η θέση κατέλαβε ο Λουκάς Παπαδόπουλος του μουσικού. Στην Γ γυμνασίου την 1η θέση κατέλαβε ο Στέλιος Ψαρράκης του 7ου ενώ αισθητή έγινε η απουσία του πρωταθλητή του 2ου Πάνου Αυγούστη. Στην Β γυμνασίου νικητής στα αγόρια ανακηρύχθηκε ο πρωταθλητής του 6ου Αλέξανδρος Βαλσάμης και στα κορίτσια η Βασιλική Βουρλή Κωλέττη του μουσικού. Σχετικά εύκολα επικράτησαν ο πρωταθλητής του 4ου Μιχάλης Σέρβος στα αγόρια και η Έλενα Σκούρτη του 2ου στα κορίτσια στην κατηγορία της Α γυμνασίου. Εξαιρετική ήταν η απόδοση της Μαριλένας Χειρδάρη του 1ου Θιναλίων που πήρε το χρυσό στα κορίτσια στην ΣΤ δημοτικού ενώ στην ίδια κατηγορία στα αγόρια το χρυσό κατέκτησε ο Αχιλλέας Βουρλής Κωλέττης από το ίδιο σχολείο. Σε εύκολη υπόθεση αποδείχθηκε η πρωτιά για τον περυσινό πρωταθλητή Κέρκυρας Σπύρο Κολυτά του δημοτικού Κυνοπιαστών στα αγόρια της Ε δημοτικού και της Αλκυόνης Φραντζέσκου του 6ου στα κορίτσια. Η Εύα Κουρή του 12ου κατέκτησε το χρυσό στα κορίτσια της Δ δημοτικού ενώ μεγάλη μάχη έγινε στα αγόρια της ίδιας κατηγορίας μεταξύ του πρωταθλητή του δημοτικού Κοντοκαλίου Ντιόν Τζουβέλη και του Σπύρου Μακρή του 6ου όπου νικητής αναδείχθηκε ο δεύτερος. Ο Δημήτρης Πουλιάσης του 1ου Θιναλίων με πολύ καλό παιχνίδι κέρδισε το χρυσό στα αγόρια της Γ δημοτκού και η Ανναλίζα Γκίνη του δημοτικού Λακώνων στα κορίτσια. Στην Β δημοτικού ο πρωταθλητής του 6ου Σπύρος Στρατηγός επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί κατακτώντας την 1η θέση στα αγόρια ενώ το χρυσό στα κορίτσια της ίδιας τάξης πήρε η Ευτυχία Σκορδίλη του 14ου παίζοντας πολύ καλό σκάκι. Στην Α δημοτικού η Αγγελική Σπλαγκούνια του 1ου Θιναλίων επικράτησε άνετα στα κορίτσια ενώ ο Σωκράτης Ασημόπουλος του 6ου δείχνοντας μεγάλη ψυχραιμία πήρε την πρωτιά στα αγόρια. Πολύ εύκολα ο Κωνσταντίνος Βουργίδης του νηπιαγωγείου Καρουσάδων κατέκτησε την πρώτη θέση στα αγόρια της κατηγορίας των νηπίων. Στα κορίτσια της ίδιας κατηγορίας πρώτη κατετάγη η Χριστίνα Ανδρονικοπούλου του 4ου Λευκίμμης ενώ ιδιαίτερα αισθητή έγινε η απουσία της πρωταθλήτριας Ελλάδας Θεοδώρας Παρίση της Ηλιαχτίδας. Το πρωτάθλημα όμως δεν τελειώνει εδώ αφού ακολουθεί ο ΓΙΓΑΣ ΤΕΛΙΚΟΣ που θα αναδείξει τον πρωταθλητή Κέρκυρας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα εδώ στο facebook και να πατήσετε “like” για να την στηρίξετε και να παρακολουθείτε τις εξελίξεις.  














Δεν υπάρχουν σχόλια: