Social Icons

Νέος Σκακιστικός Σύλλογος Κόνιτσας


Η Κόνιτσα είναι μια από τις ομορφότερες ακριτικές περιοχές ολόκληρης της Ελλάδας. Σύμφωνα με τον ιστορικό Π. Αραβαντινό, η αρχαία πόλη της Κνωσσού σταδιακά μετατράπηκε σε Κόνιτσα. Είναι μια πόλη 4.000 χιλιάδων κατοίκων χτισμένη κατά το παραδοσιακό στιλ της Ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής. Φημίζεται για τα παραδοσιακά γεφύρια της και τα extreme sports, δηλαδή το καγιάκ, το rafting και το παραπέντε.

 Από φέτος έγιναν ακόμη εντονότερες προσπάθειες για την δημιουργία του Σκακιστικού Συλλόγου Κόνιτσας. Μετά τα Χριστούγεννα ξεκίνησαν να γίνονται μαθήματα στο δημαρχείο με τη συμμετοχή αρκετών παιδιών. Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι προς την δημιουργία του Συλλόγου. Ο κύριος Καληντέρης, οι γονείς του νεαρού Αλέξανδρου Εξάρχου, ο κύριος Θ. Κύρτζόγλου και άλλοι.
Ο κ. Θύμιος, έχοντας αρκετή εμπειρία στην οργάνωση Συλλόγων, έλυσε τα οργανωτικά – πρακτικά ζητήματα και ο Σύλλογος ξεκίνησε να λειτουργεί. Μπορείτε να επισκεφθείτε το μπλογκ του κ. Θύμιου πατώντας εδώ. Η θεματολογία του μπλογκ είναι πολιτική και ενημερωτική σε θέματα γύρο από την Κόνιτσα.
Την Κυριακή 10 Ιουνίου έγινε μια τελευταία συνάντηση για ελεύθερο παιχνίδι σκάκι στην οποία συμμετείχαν αρκετά παιδιά, γονείς και μέλη από το Δήμο Κόνιτσας, οι οποίοι υποσχέθηκαν να βοηθήσουν το σκάκι!
Θα πραγματοποιηθεί μια νέα συνάντηση για ελεύθερο παιχνίδι σκάκι είτε μέσα στο καλοκαίρι είτε στις αρχές του Σεπτέμβρη. Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: