Social Icons

Παίξε γρήγορα!


Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και πλέον η FIDE (η παγκόσμια ομοσπονδία σκακιού) έκανε επίσημες τις βαθμολογίες ΕΛΟ στο γρήγορο σκάκι (Rapid) αλλά και στο πολύ γρήγορο σκάκι (Blitz). Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα προόδου και μια αναγκαία στροφή προς το πιο γρήγορο σκάκι.

Οι υπολογιστές βοηθάνε τους ανθρώπους στην προετοιμασία πριν τον αγώνα και γι’ αυτό το λόγο βλέπουμε σπάνια κάποιον να κερδίζει σε κορυφαίο επίπεδο. Με το μειωμένο χρόνο σκέψης οι παρτίδες γίνονται πιο αμφίρροπες και πιο «ενδιαφέρουσες»- «ζωντανές» για το ευρύ κοινό. Οι περισσότεροι άνθρωποι, δηλαδή αυτοί που δεν ασχολούνται συστηματικά με το σκάκι, θέλουν να βλέπουν «δράση» πάνω στην σκακιέρα και όχι να περιμένουν 30 λεπτά για να κάνει ο Grishuk μία μόνο κίνηση!
Κάθε πρώτη Ιουλίου ανακοινώνεται η νέα λίστα με τα ELO από την FIDE. Σε αυτή τη λίστα πρώτο, και με μεγάλη διαφορά, φιγουράρει το όνομα του Νορβιγού M. Carlsen με 2837 βαθμούς! Αυτό είναι και ένα νέο ρεκόρ για το νεαρό. Για να καταλάβετε καλύτερα αυτό το νούμερο, να αναφέρω ότι είναι 57 ολόκληρες μονάδες περισσότερο από το ΕΛΟ του Παγκόσμιου Πρωταθλητή V. Anand (2780).

Δεν υπάρχουν σχόλια: