Social Icons

Πρωτάθλημα Α Εθνικής


Κανένα περιθώριο αμφισβήτησης δεν έδωσε η Πνευματική Στέγη Περιστερίου κατακτώντας και φέτος πρωτάθλημα της Α Εθνικής Κατηγορίας στο σκάκι. Η Π.Σ. Περιστερίου έκανε εφτά βαθμούς σε εφτά αγώνες! (7/7). Φυσικά αυτή η απόδοση δεν ήρθε τυχαία μιας και την ομάδα στελεχώνουν οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές καθώς και ο Καρουάνα, το νούμερο 8 στον κόσμο, και η Πόλγκαρ η καλύτερη γυναίκα του κόσμου.

Η. Σ.Α. Κορινθίας «Αργοναύτης», απ΄ όσο γνωρίζω είναι θυγατρική ομάδα του Περιστερίου, κατέκτησε την δεύτερη θέση και στην τρίτη θέση είδαμε το Σ.Ο. Καβάλας.
Δυστυχώς, λόγο οικονομικών προβλημάτων, η ομάδα της Κέρκυρας δεν κατάφερε να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα.
Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα από το πρωτάθλημα πατώντας εδώ. 
Υπήρχε ένα αστειάκι που λέγονταν πριν δύο χρόνια μεταξύ μερικών ομάδων οι οποίες δυσανασχετούσαν με την ομάδα των Ιωαννίνων, η οποία αγωνίζονταν στην Α Εθνική. Δεν έβρισκαν κάποιον λόγο για να αγωνίζεται η ομάδα του Σ.Ι.Σ. Επίσης έλεγαν, μάλλον χαριτολογώντας, «παίζουμε με τα Γιάννενα, ο βαθμός είναι σίγουρος…»
Με την σειρά μου, θα ήθελα να ρωτήσω τις συγκεκριμένες ομάδες, ποιο είναι το νόημα να αγωνίζονται στην Α Εθνική εφόσον οι δυο πρώτες θέσεις είναι ήδη κατειλημμένες!
Δεν θα διαφωνήσω στο ότι η Δυτική Ελλάδα είναι αρκετά ευνοημένη περιοχή, λόγο της δυνατότητάς της να δίνει πρόκριση σε μια ομάδα για την Α Εθνική. Από τη νέα χρονιά αναμένουμε πολλές νέες ομάδες στο τοπικό πρωτάθλημα και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δημιουργήσουμε δύο ομίλους!
            Μερικές από τις τοπικές ομάδες χρειάζονται παίχτες. Εάν πιστεύεται ότι μπορείτε να βοηθήσετε κάποια ομάδα στο τοπικό πρωτάθλημα μπορείτε να ζητήσετε μεταγραφή. Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε τα στοιχεία επικοινωνίας με τους τοπικούς Σκακιστικούς Συλλόγους.
            Η επίσημη ιστό-σελίδα από την διοργάνωση του ομαδικού πρωταθλήματος βρίσκεται εδώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: