Social Icons

Συνέλευση της Δυτικής Ελλάδας



Πριν ξεκινήσω να γράφω θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν εκπροσωπώ κάποιον Σκακιστικό Σύλλογο της Δυτικής Ελλάδας ούτε την ΤΕΣΣΔΕ. Απλώς αγαπάω το σκάκι και κάνω διάφορες ενέργειες και προσπάθειες για να το αναπτύξω στην περιοχή μας.


            Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί μια γενική συνέλευση της Δυτικής Ελλάδας στην Ηγουμενίτσα. Έχω μιλήσει με τον κ. Σκιαδόπουλο και γενικά με τους περισσότερους εκπροσώπους των σωματείων και συμφωνούνε.
            Παρακαλούνται όλοι οι εκπρόσωποι των συλλόγων να βρίσκονται εκεί. Η συνέλευση είναι ανοιχτή για όλους. Έτσι και αλλιώς δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε. :)

            Τα θέματα συζήτησης είναι:

1)      Να μετατραπούμε από τοπική «επιτροπή ΤΕΣΣΔΕ» σε «Ένωση Δυτικής Ελλάδας».
2)      Οικονομικός απολογισμός ΤΕΣΣΔΕ.
3)      Έξοδα σημαντικών διοργανώσεων – εύρεση χορηγών.
4)      Προκήρυξη Διασυλλογικού Κυπέλου
5)      Αντικατάσταση του προέδρου της ΤΕΔ (επιτροπή διαιτητών) στη Δυτική Ελλάδα.


            1) Επειδή στην Δυτική Ελλάδα υπήρχαν λίγοι σύλλογοι η διοίκηση της ΤΕΣΣΔΕ είναι μια επιτροπή και διοικείτε από έναν πρόεδρο τον κ. Νίκο Σκιαδόπουλο.
            Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα ενεργά σωματεία – σκακιστικοί σύλλογοι στην περιοχή μας και έτσι μπορούμε να ζητήσουμε από την Ελληνική Ομοσπονδία (ΕΣΟ) να γίνουμε επιτροπή.
Εάν γίνουμε επιτροπή θα μπορεί να εκλεγεί διοικητικό συμβούλιο το οποίο μπορεί να εκπροσωπείτε από ένα άτομο από τον κάθε σκακιστικό Σύλλογο.

2) Θα γίνει ένας οικονομικός απολογισμός από τον κ. Σκιαδόπουλο.

3) Προσπαθούμε να αναπτύξουμε το σκάκι στην περιοχή μας, να σας κάνουμε να το αγαπήσετε και να γεμίσουμε ολόκληρη την χρονιά με αγώνες και εκδηλώσεις.
            Για να πραγματοποιήσουμε μια σημαντική διοργάνωση εκτός από την προσωπική και εθελοντική εργασία μερικών ανθρώπων χρειάζονται και μερικά χρήματα για:

            Α) Παρτιδόφυλλα
            Β) Καθαρίστρια
            Γ) Έξοδα θέρμανσης
Δ) Διαιτητής
Ε) Έπαθλα
ΣΤ) Τηλέφωνα – έξοδα επικοινωνίας

Το κόστος για τα παραπάνω έξοδα είναι μικρό, όμως δεν παύει να είναι ένα έξοδο. Και φυσικά αυτά τα έξοδα δεν πρέπει να τα αναλαμβάνει ένα άτομο. Για παράδειγμα πέρυσι τα είχε αναλάβει ο κ. Δονάτος. Φέτος τα έχουμε αναλάβει εγώ και ο κ. Δερέκας.

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση δεν μπορούμε να βάλουμε παράβολο, διότι δεν το είχαμε προαποφασίσει. Όμως σε λίγες εβδομάδες έρχεται το διασυλλογικό κύπελλο και εκεί θα μπει σίγουρα παράβολο συμμετοχής στην κάθε ομάδα.

Φέτος θα έχουμε μετάλλια και κύπελλο για τους αγωνιζόμενους! Αυτά είναι μια προσφορά του κ. Σκιαδόπουλου εκ μέρους της ΤΕΣΣΔΕ και τον ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό.

Οι επιλογές που έχουμε είναι:

1.1.     Να βάλει τα χρήματα η ΤΕΣΣΔΕ.
1.2.     Να βάλουμε παράβολο συμμετοχής στην κάθε ομάδα.
1.3.     Να βρούμε κάποιους χορηγούς.

Ο κ. Νίκος μου είπε ότι δεν υπάρχουν χρήματα στην ΤΕΣΣΔΕ την παρούσα φάση, διότι έχει κοπεί κατά πολύ η επιχορήγηση της ΕΣΟ, έτσι δεν έχουμε αυτή την επιλογή.
Το καλύτερο θα ήταν να βρούμε κάποιον χορηγό να καλύψει αυτές τις ανάγκες, ο οποίος θα διαφημίζονταν μέσα από το πρωτάθλημα. Αυτή η επιλογή είναι ανοιχτή και όποιος μπορεί να βοηθήσει ή έχει να προτείνει κάτι ας το κάνει ελεύθερα στη συνέλευση της Κυριακής.
Έτσι λοιπόν μάλλον θα καταλήξουμε στο να μπει ένα μικρό παράβολο στον κάθε σύλλογο, εάν θέλει να συμμετέχει στα επίσημα πρωταθλήματα.

Προτείνουμε το παράβολο να είναι 20€ για τον κάθε σύλλογο, για την κάθε διοργάνωση. Για παράδειγμα για μια ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα και έχει 10 μέλη, αντιστοιχούν 2 ευρώ στον κάθε παίχτη.

Μπορεί το ποσό να ακούγεται αστείο ή πολύ μικρό, όμως είναι τα απαραίτητα έξοδα για να γίνει μια διοργάνωση.

Επίσης καλούμε όποιον διαιτητή θέλει να βοηθήσει εθελοντικά στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

4) Έχει αποφασιστεί από πέρυσι ότι το Διασυλλογικό κύπελλο θα πραγματοποιηθεί στην Ηγουμενίτσα προς τα τέλη του Φεβρουαρίου. Στην γενική Συνέλευση της Κυριακής ο Σ.Ο.Θ. καλείτε να δώσει την οριστική ημερομηνία καθώς και την προκήρυξη των αγώνων.

Σημείωση: Ελπίζω να μην χρειαστεί να γράψω και αυτή την προκήρυξη εγώ προσωπικά… Θα έχει καλό καιρό εδώ στα Γιάννενα και λέω να πάω για κανά φραπέ βρε αδερφέ. :)

Να τονίσουμε εδώ ότι το παράβολο στους αγώνες θα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ, για τους λόγους που εξηγήσαμε λίγο πριν.

Φυσικά ο Σ.Ο.Θ. δεν πρέπει να εφησυχάζετε στην προσωρινή λύση του παραβόλου. Μου φαίνεται αδιανόητο να μην μπορεί να βρει κάποιον χορηγό σε μια τόσο μεγάλη πόλη, που είναι το επίκεντρο της Δυτικής Ελλάδας και φιλοξενεί κορυφαίες διοργανώσεις όπως το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Το επόμενο βήμα για το Σκακιστικό Όμιλο Θεσπρωτίας είναι η εξεύρεση δυνατών χορηγών…

6)      5) Αντικατάσταση του προέδρου της ΤΕΔ (επιτροπή διαιτητών) στη Δυτική Ελλάδα.
Αυτό είναι έτοιμα του Σ.Ο.Θ. και προσωπικά συμφωνώ. Μπορεί να είμαστε πολύ καλοί φίλοι με τον κ. Παπαγεωργίου αλλά απ’ ότι φαίνεται τον έχει κερδίσει το θέατρο και δεν έχει αρκετό διαθέσιμο χρόνο για το σκάκι.
Θα προτείναμε τον κ. Σαμωνά από την  Πρέβεζα, ο οποίος αγαπάει το σκάκι και είναι πρόθυμος να τρέξει γι’ αυτό.

Είναι σωστό να ειπωθούν αυτά τα θέματα και να τα γνωρίζουν όλοι. Ο χρόνος την Κυριακή στο πρωτάθλημα θα είναι περιορισμένος και έτσι η συνέλευση πρέπει να κρατήσει όσο το δυνατόν λιγότερο. Είναι καλό να συζητηθούν όλα αυτά τα θέματα στο Δ.Σ. του κάθε συλλόγου και ο κάθε σύλλογος να έχει τη δική του θέση και άποψη.
Ίσως ο κάθε σύλλογος θα ήθελε να προτείνει κάτι άλλο. Όλα είναι ευπρόσδεκτα προς συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: