Social Icons

Θριάμβευσαν τα νιάτα!!



Γράφει ο κ. Αλέξανδρος Μπενάτσης

Όπως σας είχαμε προαναγγείλει, η παρτίδα Βόβας-Σμπόνιας έμελλε να έχει πολλές συγκινήσεις! Μια παρτίδα «γκραν γκινιόλ», μια παρτίδα για γερά νεύρα, που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την τελική έκβασή της! Ο νεαρός Σμπόνιας, ένα νέο ταλέντο από την Πρέβεζα, ένα παιδί που ασχολείται με το σκάκι μόλις τα τελευταία 2 χρόνια, κατάφερε να σημειώσει την έκπληξη της αγωνιστικής, νικώντας τον πολύπειρο Γιώργο Βόβα!!


  Ήταν μια σκληρή αναμέτρηση, γεμάτη ένταση και αγωνία και από τις 2 παρατάξεις. Ο Βόβας ξεκίνησε δυναμικά την παρτίδα και φάνηκε ότι ήλεγχε το ρυθμό του αγώνα. Δεν μπόρεσε όμως να εκμεταλλευτεί τα λάθη του αντιπάλου του και έτσι, για πολλές κινήσεις, η μάχη ήταν αμφίρροπη. Ο Βόβας διατηρούσε μια μικρή υπεροχή καθ’όλη τη διάρκεια της παρτίδας και όλοι πλέον ήταν βέβαιοι ότι το φαβορί θα επικρατούσε.

  Όμως στη ζωή πρέπει να προχωράς και να συνεχίζεις να μάχεσαι, όσα λάθη κι αν έχεις κάνει στο παρελθόν. Ο Σμπόνιας με αξιοθαύμαστη γενναιότητα και παρόλο που πια κανείς δεν πίστευε σε εκείνον, δίδαξε σε όλους μας ότι η θέληση για τη νίκη και η αταλάντευτη πίστη στον εαυτό σου, όποιες και αν είναι οι δυσκολίες, μπορούν να κάνουν θαύματα! Και πράγματι οι ελπίδες του δικαιώθηκαν! Με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να μπερδέψει τον αντίπαλό του και να βγει νικητής από αυτή τη φλογισμένη αναμέτρηση!!

  Γι’αυτό και εμείς στα Γιάννενα επενδύουμε στα νέα παιδιά. Διότι, όπως μας απέδειξε και αυτή η παρτίδα, τα νέα παιδιά μπορούν να πετύχουν πολύ περισσότερα απ’ ότι εμείς, ιδιαίτερα αν έχουν σωστή καθοδήγηση στα πρώτα τους βήματα. Είμαστε βέβαιοι ότι εκεί έξω υπάρχουν πολλά νέα ταλέντα και μια μέρα κάποια από αυτά θα μας κάνουν πραγματικά περήφανους!

Αναλύει ο κ. Θανάσης Μπάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: