Social Icons

Όπου μπέχο τρέχω!!



Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για βάσεις δεδομένων μπορούμε εύκολα να βρούμε ένα από τα κορυφαία επαγγελματικά προγράμματα. Την chessbase. Το 2010 αριθμούσε πάνω από 5 εκατομμύρια παιχνίδια και ο αριθμός αυτός αυξάνετε συνεχώς.
            Αυτό που κυρίως προσφέρει αυτό το πρόγραμμα είναι μια μεγάλη βάση δεδομένων με παρτίδες. Υπάρχει δηλαδή μια αρχειοθέτηση ονομάτων και τουρνουά.
            Ένα τέτοιο εργαλείο είναι πολύ σημαντικό και χρήσιμο για την πρόοδο ενός σκακιστή. Μπορούμε να αρχειοθετήσουμε τις παρτίδες που παίξαμε. Να οργανώσουμε την προπόνησή μας. Να αποθηκεύσουμε τα μαθήματα σκακιού που έχουμε από έναν προπονητή. Και να προετοιμαστούμε για κάποιον συγκεκριμένο αντίπαλο σε ένα τουρνουά που λαμβάνουμε μέρος.

            Το πρόβλημα είναι η τιμή… Πώς είναι δυνατόν να μπορέσει κάποιος να πληρώσει περισσότερα από 250 ευρώ για να αγοράσει αυτό το πρόγραμμα; Και πώς είναι δυνατόν να τα δώσει κάποιος τόσα χρήματα, ο οποίος δεν είναι καν επαγγελματίας παίχτης…

            Σήμερα θα σας δείξω πώς να δημιούργησε τι δική σας σκακιστική βάση δεδομένων εντελώς δωρεάν!!

            Ναι όντως υπάρχουν τρόποι για να φτιάξουμε μια τέτοια δική μας βάση και αυτοί οι τρόποι είναι πολλοί. Στο παρακάτω βίντεο θα σας δείξω τον ευκολότερο.


Οργανώστε τη βάση σας από την αρχή!

1)      Φτιάξε ένα φάκελο και ονόμασέ τον σκάκι
2)      Φτιάξε ένα νέο φάκελο. Ονόμασέ των βάσεις δεδομένων.
3)      Greek Base.
4)      Και έναν άλλον chess games.


Που θα βρω βάσεις δεδομένων;

1) Η Greek base είναι μια ελληνική βάση δεδομένων. Ο κ. Δελαβούκας είναι ένας πραγματικός λάτρης του σκακιού ο οποίος είναι κάθε βράδυ στον υπολογιστή του και ανεβάζει τις σκακιστικές παρτίδες στο διαδίκτυο. Το site ανανεώνεται πολύ συχνά και είναι εντελώς δωρεάν. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, νομίζω πως είναι να του στείλουμε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με ευχαριστίες. Κ. Σωτήρη ευχαριστούμε που μας προσφέρετε όλες τις Ελληνικές παρτίδες.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ πατήστε εδώ.  

2) Εδώ θα βρείτε ένα πολύ οργανωμένο site με παρτίδες, τις οποίες μπορείτε να κατεβάσετε σε μορφή *pgn.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ πατήστε εδώ

3) Πώς ενημερώνονται οι επαγγελματίες; Μα φυσικά από το week in chess! Είναι μια ιστοσελίδα που μας αφήνει να κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας όλα τα παιχνίδια που παίχτηκαν. Οι παρτίδες που μπορείτε να κατεβάσετε ανανεώνονται κάθε εβδομάδα!
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ πατήστε εδώ.  

4) Και για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο! Τη μεγαλύτερη δωρεάν σκακιστική ιστοσελίδα. Το σύνθημά τους είναι ότι το κάνουν για το παιχνίδι και όχι για τα χρήματα. Μπορείτε να κατεβάσετε εκατομμύρια παρτίδες σε μορφή * pgn.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ πατήστε εδώ.  


Πώς θα ανοίξω τα pgn

Το καλύτερο πρόγραμμα με το οποίο μπορούμε να ανοίξουμε, να τροποποιήσουμε και να αποθηκεύσουμε τα *pgn αρχεία, είναι το ComboChess!
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ πατήστε εδώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: