Social Icons

Ο Γαζής προηγείται στην Ικαρία


Λεζάντα:
Ο Στάθης Γαζής μόλις έχει πραγματοποιήσει την πρώτη του κίνηση στον φετινό «Ίκαρο», με αντίπαλο την Ειρήνη Φραγκιαδάκη

Εκπλήξεις στον φετινό «Ίκαρο» με τον Στάθη Γαζή, σκακιστή του ΣΜΣ Ελευσίνας (5ο στην αρχική λίστα των ΕΛΟ), να προπορεύεται με απόλυτο σκορ και τον 19χρονο Δημήτρη Κανέλλο του Σ.Ο. Παγκρατίου (μόλις 22ο στην αρχική κατάταξη) να ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση!
Βαθμολογία 2 γύρους πριν από τη λήξη: 1) Γαζής (FM, 2263) 7 βαθμοί σε 7 αγώνες, 2-3) Βέλιτσκα (GM, Τσεχία, 2433), Κανέλλος (1986) 6 βαθμοί, 4-9) Κισέλεβ (Ρωσία, 2210), Ριγόπουλος-Τσίγκος (2085), Νέστερ (IM, Ουκρανία, 2307), Μαλικέντζος (FM, 2347), Κόντου (WIM, 2182), Φρεντζάς (IM, 2363) 5,5 βαθμοί.

Η Κόντου (Σ.Ο. Σαντορίνης) φαίνεται να έχει εξασφαλίσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Αιγαίου, ενώ τον τίτλο του πρωταθλητή Αιγαίου διεκδικούν ο Φρεντζάς (Σαντορίνη) και οι σκακιστές του Σ.Ο. Ικαρίας Πούντζας, Χαιρόπουλος και Λαζαρίδης (και οι τρεις με 5 βαθμούς). Το πρόγραμμα του 8ου γύρου στην ιστοσελίδα:

Χοροί, ξεναγήσεις, εκθέσεις
Ύστερα από το πυκνό πρόγραμμα των πρώτων ημερών οι σκακιστές είχαν ελεύθερο το απόγευμα της 17ης Ιουλίου, Επετείου της Απελευθέρωσης της Ικαρίας από τον Τουρκικό Ζυγό, και διασκέδασαν στο καθιερωμένο πανηγύρι. Την προηγούμενη ημέρα, τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου «Ιωάννης Μελάς», είχαν φροντίσει να διδάξουν παραδοσιακούς χορούς! Με πρωτοβουλία του ίδιου συλλόγου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο.
Στο χώρο των αγώνων στήθηκε έκθεση με υλικό που διέθεσαν οι Ικαριακοί Σύλλογοι Αθηνών, η οποία επιδιώκει γνωριμία των φιλοξενούμενων σκακιστών με την Ικαρία και τις ομορφιές της, την ιστορία, τον πολιτισμό και τις ιδιαιτερότητές της. Το ίδιο υλικό έχει παρουσιαστεί στις Εκθέσεις Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού 2008, 2009, 2010 στο περίπτερο των Ικαριακών Συλλόγων της παροικίας Αθηνών το οποίο βραβεύτηκε 2 συνεχείς χρονιές. Τα κείμενα είναι της Μαρίνας Μουλά και οι φωτογραφίες του Χρήστου Μαλαχία.

Και άλλες εκδηλώσεις!
Ο τελευταίος γύρος του 36ου Διεθνούς Τουρνουά «Ίκαρος 2013» - Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αιγαίου θα γίνει Σάββατο πρωί. Στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθούν οι απονομές στους νικητές, καθώς και η βράβευση των δημάρχων Αγίου Κηρύκου και Ικαρίας. Αμέσως μετά το πέρας των απονομών θα διεξαχθεί το Ομαδικό Μεσογειακό Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού.
Την Κυριακή και την Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν αγώνες μεταξύ των ομάδων της Ικαρίας και της Σάμου, καθώς και εκδηλώσεις στη Μνήμη του πρώτου Ικάριου υποψήφιου μετρ Μανώλη Σταυρινάδη.
Όλες οι σκακιστικές δραστηριότητες διοργανώνονται από τον Δήμο Ικαρίας και τον Σκακιστικό Όμιλο Ικαρίας, στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου.  Η προβολή τους φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ σε σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, με θετική προσέγγιση από μεγάλες εφημερίδες (ξεχωρίζει το δισέλιδο αφιέρωμα στο σημερινό φύλλο του «Έθνους» - Παρασκευή 19 Ιουλίου), καθώς και με εκτενείς αναφορές στα Ικαριακά σάιτ και σε σκακιστικές ιστοσελίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: