Social Icons

Make them pain!



Το διαδικτυακό σκάκι είναι ένας ευχάριστος τρόπος να περνάς μερικές από τις ελεύθερες ώρες σου.
Ένας από τους πιο δημοφιλής χώρους για να παίζεις σκάκι στο ίτνερτνετ είναι το playchess, εκεί που κάναμε πριν λίγες εβδομάδες το πρώτο μεγάλο τουρνουά της Remote Chess Academy.


Σκοπεύουμε να το καθιερώσουμε και να κάνουμε σε πολύ πιο τακτά χρονικά διαστήματα παρόμοια τουρνουά.

Σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας δύο γρήγορες παρτίδες σκακιού. Μπορεί το γρήγορο σκάκι να μας πιέζει να κάνουμε γρήγορα κινήσεις, όμως ακόμη και σε αυτό, δηλαδή το blitz, πρέπει να εφαρμόζουμε τους βασικούς κανόνες στρατηγικής.

(Φωτογραφία 1)

Η επιλογή των ανοιγμάτων παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Προσωπικά θεωρώ πολύ μεγάλο λάθος την πρώτη κίνηση του λευκού 1.ζ4. Αυτή η κίνηση όχι μόνο δεν βοηθάει στην ανάπτυξη αλλά επιπλέον την εμποδίζει! Εάν τα λευκά κάνουν μικρό ροκέ ο βασιλιάς τους δεν θα έχει ποτέ ασφάλεια.










Τα μαύρα έχουν δύο βασικούς τρόπους να το αντιμετωπίσουν.

1)      Το γκαμπί Froms, δηλαδή όταν τα μαύρα παίζουν ε5 και δ6.
2)      Μπορούν απλά να παίξουν δ5 και να έχουν την δομή της Ολλανδικής άμυνας. Τα λευκά δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν το επιπλέον τέμπο τους.

(Φωτογραφία 2)

Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα θυσία η οποία δημιουργεί πολλά προβλήματα στα λευκά. Τα λευκά δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την ανάπτυξή τους και γι’ αυτό θα δυσκολευτούν να βρουν καλές κινήσεις.












(Φωτογραφία 3)

Έπειτα από αυτή την κίνηση τα μαύρα κερδίζουν. Είναι φυσιολογικό μιας και τα λευκά παίζουν με 2 κομμάτια λιγότερα, δηλαδή τον ίππο και τον πύργο!

Ολόκληρη η παρτίδα:





(Φωτογραφία 4)


















Ενδιαφέρουσα ιδέα. Τα λευκά θέλουν να παίξουν θ5 και Ιη6 σαχ ώστε να ανοίξουν το λευκό βασιλιά.

(Φωτογραφία 5)

Μπορείτε να βρείτε τι έπαιξαν τα λευκά;
















(Φωτογραφία 6)

Φυσικά σαχ!
















(Φωτογραφία 7)

Τα λευκά εδώ θα μπορούσαν να κάνουν φορσέ ισοπαλία, αλλά ποιος θέλει μόνο μια ισοπαλία. Το σκάκι είναι όπως και η ζωή. Απλά ζητάς κάτι, το κυνηγάς και το σύμπας συνωμοτεί για να το αποκτήσεις! It’s so simple! :-)












Ακολουθεί ολόκληρη η παρτίδα:





Σας εύχομαι ολόψυχα καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα, υγεία και πολλά χαμόγελα σε εσάς και στα αγαπημένα σας πρόσωπα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: