Social Icons

Παράπονα… Παράπονα…



Πριν λίγα λεπτά έλαβα μια επιστολή από το σκακιστικό Όμιλο Παγκρατίου την οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.





  Παγκράτι, 27 Δεκεμβρίου 2013
                                                                                                                                                           Αριθ.πρωτ.: 26

Προς την
Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής
e-mail: essnamail@gmail.com
                

Σας ενημερώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Σκακιστικού Ομίλου Παγκρατίου στη συνεδρίασή του της 23ης Δεκεμβρίου 2013 έλαβε ομόφωνα την απόφαση να σας θέσει τα ακόλουθα ζητήματα:

«Με έκπληξη και ανησυχία διαβάσαμε στην ιστοσελίδα της ΕΣΣΝΑ ότι πρέπει να καταβάλλουμε παράβολο σε όλες τις διασυλλογικές διοργανώσεις. Θεωρούμε ότι όλοι οι διασυλλογικοί αγώνες που διοργανώνει η ΕΣΣΝΑ πρέπει να είναι δωρεάν. Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας διότι η ΕΣΣΝΑ δεν ενημέρωσε το σωματείο μας ούτε με επιστολή, ούτε με e-mail αλλά ούτε καν τηλεφωνικά γι΄ αυτή την απόφαση. Πιστεύουμε ότι μια τέτοια απόφαση έπρεπε να παρθεί από τη Γενική Συνέλευση της ΕΣΣΝΑ, δεδομένου μάλιστα ότι υπήρξαν δημόσιες έγγραφες τοποθετήσεις πολλών σωματείων για το συγκεκριμένο θέμα. Θεωρούμε ότι αυτές αντικατοπτρίζουν και προβληματισμούς άλλων σωματείων, τα οποία δεν πρόλαβαν να τοποθετηθούν, εξαιτίας της διαδικασίας που ακολούθησε το ΔΣ της ΕΣΣΝΑ. Καθώς η καταβολή των παραβόλων για διεθνές ELO γίνεται μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, κρίνουμε ότι υπάρχει χρόνος να διορθωθεί το λάθος και να τεθεί το ζήτημα σε Γενική Συνέλευση.
Επιπλέον, είναι γνωστό ότι στο παρελθόν η ΕΣΟ ζητούσε να καταβάλλεται 1,5? για κάθε παίκτη για την αξιολόγηση αγώνων με διεθνές ELO σε όλους τους ατομικούς αγώνες, αντί για το 1? που ζητά η FIDE, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος της διεθνούς αξιολόγησης των διασυλλογικών πρωταθλημάτων. Εφόσον η ΕΣΣΝΑ ζητεί να καταβάλλεται από τα σωματεία το κόστος της διεθνούς αξιολόγησης των διασυλλογικών αγώνων, ζητούμε να μας ενημερώσει για τις όποιες κινήσεις έχει πραγματοποιήσει σχετικά με την διαφορά του 0,5?.»

Για τον Σκακιστικό Όμιλο Παγκρατίου


      Ο Πρόεδρος                                                                                    Ο Γενικός Γραμματέας



Νικολαΐδης Γεώργιος                                                                               Γερούκαλης Αθανάσιος



Κοινοποίηση
Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία
σωματεία-μέλη της ΕΣΣΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: